17 Şubat 2010 Çarşamba

TV Üniteleri



















Modern döşenmiş salonlarda TV ünitelerini çok beğeniyorum. Lake de çok güzel duruyor,damarlarını hissedebildiğimiz ağaç kaplamalar da.. Mobilyacıların çoğu sipariş üzerine istediğiniz model,renk vs. yapıyorlar..
Ancak mobilya alırken benim en büyük endişem ağaç,sunta,MDF gibi malzemelerin doğru kullanılıp kullanılmadığını,ne oranda kullanıldığını ayırt edememek.
Mobilyacılar birliğinin (tam emin değilim ama sanırım öyleydi) sayfasında okuduğum '' Mobilyanın Gerçekleri'' adlı yazıda masif, MDF, sunta gibi malzemeler hakkında bilgi verimişti. Mobilyacıların çoğu ucuz olduğu için MDF kullanıyor.Eskisi gibi masif mobilyalar bulmak kolay değil ve de oldukça pahalı.
''Masif, gövdesi sunta üst ve alt yüzeyler ortalama 0.8 mm muhtelif ağaç kaplama, dik yüzeyler ortalama yarım santim ağaç çıta çevrilerek yapılan hemen hemen tüm evlerde olan alışılagelmiş mobilya çeşididir. ''
''MDF masif kullanılmadan mobilya üretilebilmesine olanak veren üretici için avantajlı üretim biçimidir.kıyas yapılmak istenir ise masiflenmiş sunta ile üretileni tercih ediniz. Suntalam modern mobilya üretim biçimidir. Masifli mobilyadan temel farkı suntanın her iki yüzeyinde 0.8 mm lamine kaplama olması masif çıta yerine fabrikasyon ortamında özel makineler ile lamine cumbalar ile kaplanmasıdır.
Mdf denilen malzemeyi sadece lake denilen boyalı ürünler için tercih ediniz, bilinenin aksine mobilya için çok uygun bir malzeme değildir. Üretici için işçilik kolaylığı yaratması nedeniyle tercih edilmektedir.''
Masif Tv ünitesi,masa ve sandalye yaptırabileceğim bir yer arıyorum.Araştırdıdığım kadarıyla Kağıthane ve Çağlayan taraflarında böyle marangoz atölyeleri varmış.
Bilginiz varsa,tanıdığınız marangoz varsa,paylaşırşanız sevinirim..
Sevgiler..


9 yorum:

benden, bizden... dedi ki...

çok güzel modeller toplamışsın, ben de tam tv ünitesi falan bakıyordum... Lal kuzusu ayaklandığında kapalı bir şeylere ihtiyacımız olacak :)

Burcu Çalışkan dedi ki...

modern formdaki bu tv üniteleri gerçekten çok hoş

Lavanta Bahçesi dedi ki...

Sevgili Gül, eşim ve ben masif mobilyayı tercih edenlerdeniz. Masko'yu dolaşırken Nimbus adında bir mağazaya rastlamıştık, Endonezyadan gelen mobilyalar satıyorlardı, biz büfe ve masamızı oradan aldık ama tik ağacının ham rengine ceviz cila attırmak istedik, firmanını ortaklarından birinin atölyesine gittik mobilyamızı görmek için, çok güzel masif mobilyalar üretiyorlardı o atölyede. Eğer hala duruyorsa Nimbus mobilyaya bir uğra istersen, bir şey almasanda fikrin olur ;)

gulbahcesi dedi ki...

poh poh perisi ; teşekkür ederim. minik prenses ayaklanmadan araştırmalara başla sen :)

Burcu; bence de:)

Lavanta Bahçesi; çok teşekkürler.Masko'da gidilecek mobilyacılar listeme ekledim bile:)

Yazar Çizer dedi ki...

Gala mobilya'nın mdf üzerine lake kaplamalı çok hoş tv üniteleri var hem de fiyatları uygun tavsiye ederim. ben evime destina modelinden aldım...

aşağıya linki koydum..

http://www.galamobilya.com/tr/gala-mobilya-duvar-uniteleri.html

gulbahcesi dedi ki...

Yazar Çizer; paylaşımın için çok teşekkürler. aldığın model gerçekten çok güzel,güle güle kullan..
Fiyatını öğrenebilir miyim?

Yazar Çizer dedi ki...

fiyatını sormuşsun yeni fark ettim. biz salon çok geniş olduğu için parça sayısını epeyce artırmıştık normalde ünite 5 parçadan oluşuyor ama biz 7 parça aldık o yüzden tam ünitenin fiyatını veremem ama 1500 civarına geliyordu aşağı yukarı ama ürün gerçekten çok kaliteli ve şık duruyor buna emin ol. yalnız erğer alırsan kulplarına dikkat et çoğu mobilyanın kulpları kusurlu oluyor.

Yazar Çizer dedi ki...

bu arada üstten beşinci resimdeki tv ünitesine bayıldım!

gulbahcesi dedi ki...

fiyat olarak gayet iyiymiş, ama web sitesinde gördüğüm doğru ise bursada gala mobilya?