14 Ekim 2009 Çarşamba

Nerelerdeyim? :)

Bugün Ekimin 14'ü. 2 hafta olmuş bloğa yazalı.Ama yoğun günler geçiriyorum.Bu yüksek lisansın lisansla hiç alakası yok;en azından benim okulumda benim bölümümde.. 8 dersim var ve her dersten sunum ödevi verdiler.Verilen ödevler de tez formatında yazılacakmış.. Zamanım sürekli kaynak araştırması ve taraması yapmakla,hocaların peşinden koşmakla,ödev hazırlamakla geçiyor..

Bir de bu yoğğunlukta hasta oldum:( Ateş,boğaz ağrısı,öksürük,halsizlik.. Ne ararsanız var,1 haftadır böyleyim,bir türlü geçmedi.

Bu arada Cumartesi günü Hatay Sofrası diye bir yere yemeğe gittik.Yöresel yemekleri tatmayı sevenler için gerçekten önerebileceğim bir yer.Menüde testi kebaı,tuzda kuzu ve tavuk gibi özel yemekler var.Bu yemeklerin tadı kadar sunumları da gerçekten çok hoş.Biz testi kebabı yedik;testide pişirilmiş lokum gibi bir etti.Sunarlarken de testi ile getirip testiyi kırıyorlar ve tabağa servis yapıyorlar içindeki eti.Bu arada eğer bu özel yemeklerden yemek istiyorsanız,en az 2 saat önceden sipariş vermeniz gerekiyormuş pişme süreleri uzun olduğu için.
Diğer masalara gelen tuzla kaplı kuzu ve tavuk da muhteşem görünüyordu.Ayrıca yöresel salataları da var;biz zahter salatası yedik.Zahter aslında kekikmiş,taze kekik.Nar ekşisi ile muhteşem oluyor.Tabiki üstüne de tatlı olarak Hatay'ın muhteşem künefesi.. Gerçekten çok güzeldi,özellikle içindeki peyniri..

Bilgi almak,incelemek isterseniz web adresi;
www.hataysofrasi.com

3 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Çok geçmiş olsun birtanem

Stil Direktoru dedi ki...

bu kadar ara verme bir daha :(

gulbahcesi dedi ki...

çok saol tatlım ama ben yine baya bir ara verdim sanırım:)