Malzemeler:
İç Harcı için:
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 subardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı eritilmiş margarin ( Ben Sana Hamurişi kullandım.)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
Yapılışı:
1.Patatesleri haşlayın.
2. Soğuduktan sonra iyice ezip içine tuz,karabiber,pulbiber ve kaşar peynirini ekleyin.
3.Bir karıştırma kabında eritilmiş margarin,zeytinyağı,karbonat ve yoğurdu karıştırın.
4. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Üzerini bir bezle örterek 30 dk. dinlendirin.
5.Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,elinizde açın.Ortasına patatesli harçtan koyup kapatın.
6. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile açtığınız yumurta sarısını sürüp susam serpin.
7.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin.
Afiyet olsun! :)
3 yorum:
ohh ellerine sağlık! :)
Çokkk teşekkür ediyorum tarif için,nefis gözüküyor çünki,ilk fırsatta deneyeceğim,iznin olursa paylaşmak isterim.
sevgilerimle...
teşekkürler ahucum :)
sevgilerimle; rica ederim ne demek,şimdiden afiyet olsun. paylaşabilirsin tabi.
Yorum Gönder